1 lutego w kalendarzu mamy,

więc na zajęcia kulinarne na Śródkę się wybieramy.

Znowu będziemy piec lub gotować różne pyszności,

a potem w domu robić je też dla swoich gości.

Dziś wieść jest wspaniała, bo z dziećmi z Ośrodka praca jest doskonała.

Rogaliki z ciasta francuskiego lepimy i różne nadzienia w nie kładziemy: mak, kiełbaska, marmolada i jabłuszka, aż śmieją się wszystkim zadowolone usta.

15 minut w temperaturze 200o  je trzymamy,

a potem się nimi zajadamy.

Wymiany zdań było co niemiara -

z jakim nadzieniem smakuje najlepiej? - pyta się wiara.

Co jedna osoba ma inne zdanie,

ale rogaliki wyszły wspaniale.

Czas szybko upłynął i do domu iść trzeba.

Każda rogalików garść wzięła,

by rodzina spróbowała i opinię o nich dała.

 

Henryka Czerwińska

KMD „Jaskółki” w Wierzonce

 

podczas zajęć  podczas zajęć   podczas zajęć podczas zajęć